четвртак, 28. мај 2015.

Zastava Srpsko-Bugarske federacije

Zastava podeljena na dva dela - na jednom je srpska trobojka a na jednom prevrnuta bugarska. Na sredini je grb koji je u osnovi bugarski ali lavovi drže štit sa srpskim orlom koji nosi štit kojeg su lavovi držali u originalu.

Zastava nove Jugoslavije

Zastava nove Jugoslavije zasniva se na klasičnoj plavo-belo-crvenoj trobojci. Dodat je srpski orao sa štitom sa simbolima svih nacija Jugoslavije.

Nova zastava BJR Makedonije

Nova zastava BJRM po principu poljske. Bordo i žuto polje koja predstavaljaju nacionalne boje i novi grb, tj. stilizovan onaj iz 19.veka, po sredini.

четвртак, 21. мај 2015.

Nova zastava Kipra

Nova zastava Kipra sa mnogo više isticanja identiteta ove zemlje. Zastava po principu grčke, ali sa plavim, belim i crvenim prugama. Plava predstavlja Grke, crvena Turke a bela jedinstvo i mir između dveju nacija. U gornjem levom uglu je plavi kvadrat sa grbom Kipra.

среда, 20. мај 2015.

Zastava Kavkazije

Evo zastave koju sam dizajnirao  - zastava Kavkazije ili drugačije rečeno federacije kavkaskih zemalja - Azerbejdžana i Jermenije. Zastava podeljena na 2 dela - crveni i plavi sa belo-zeleno-zlatnom trakom na levoj strani. Napravio sam verziju sa grbom i bez.

Zastava Svausliha

Zastava federacije Švajcarske, Austrije i Luksemburga - tj. Svausliha ili Svausliškog kraljevstva koju sam uradio. Zastava je bazirana na zastavi Mauricijusa. Zastava sa četiri jednaka horizontalna polja. Ako pogledate prva dva polja onda možete uočiti sličnost za zastavom Lihtenštajna, a ako pogledate poslednja 3 polja videćete zastavu Austrije. Na sredini je grb sa jednim zlatnim i jednim crnim lavom koji drže štit sa austrijskom zastavom i švajcarskim krstom.
P.S. Evo i verzije Svauliške republike:

уторак, 19. мај 2015.

Zastava Beneluksa

Zastava koju sam dizajnirao po ugledu na zastavu Sejšela. Zastavu je podeljena na 5 polja i obojena bojama Belgije i Holandije.

Nova zastava Slovenije

Zastava Slovenije po istom modelu kao i prethodna ali sa izmenama u vidu boja pruga na trobojci. Crvena je zamenjena nacionalnom bojom - zelenom, koja simbolizuje zelene gore ove zemlje, dok je plava samo malo izbleđena što je u skladu sa nacionalnim obeležjem.

Nova zastava Australije

Evo moje vizije zastave Australije. Pojavljuju se zvezde koje simbolišu okejanijska ostrva, tamno plava - koja predstavlja okean i dve nacionalne boje - žuta i zelena.
Evo još 3 verzije sa manjim izmenama:


понедељак, 18. мај 2015.

Zastava Slovenske Federacije

Evo moje ideje za zastavu Federacije Slovenskih država. Grb inspirisan slovenskom istorijom na trobojci pan-slovenskih boja.

Socijalistička verzija zastave Srbije

Evo moje vizije socijalističke verzije zastave Srbije:
















Evo i grba:

Nova zastava BiH

Evo nekoliko mojih predloga za novu zastavu Bosne i Hercegovine. Po principu je jugoslovenske ali je bela zamenjena zelenom a na sredini je štit sa simbolima sva tri entiteta.